Titkok

Innen: Tribalwars Wiki HU
Jump to navigation

Hát eljutottál idáig, akkor már kiképezted, és felépítettél egy nagy armadát, egy erős, hatalmas klán tagja vagy, elfoglaltad ellenfeleid falvait és már csak kisebb játékosok ellen harcolsz.


Mi jön ezek után?


A játék egy meghatározott pillanatában a "Világ Titkai" megjelennek a barbár falvakban, a térkép minden pontján. (Nem barbár vagy bónuszfaluba faluba akkor kerülnek Titkok, ha az adott szegmens teljesen lefedett, és nincs barbár falu már szabadon.) Ezek a Titkok olyan találmányok és felfedezések, amelyek elvezetik világod egy új korba. A játék fő célja így módosul: az nyeri meg a játékot, és lesz a világ győztese, aki megszerzi ezeket a Titkokat, és mint a Titkok Birtokosa azokat megőrzi adott időn át, és így átvezeti világát az új korba.


Titkok típusai

 • Térképészet
 • Könyvnyomtatás
 • Puskapor
 • Anatómia
 • Mechanikus óra
 • Klasszikus köztársaság
 • Bástyás erőd
 • Tizedes törtek
 • Kettős könyvelés
 • Kanócos puska
 • Perspektivikus ábrázolás
 • Csillagászat


A Titkok kezelése, irányítása

A falvak két esetben lehetnek védettek:

 • A falvak előzőleg játékoshoz tartoztak, akinek a törlődése után maradt sereg a faluban.
 • A faluba támogatás érkezik.

A megjelent titkokat a játékosok a "Ranglista>>Titkok" alatt tekinthetik meg. Itt megtalálható a Titok megnevezése, a tulajdonos neve, valamint a tároló falu koordinátája. Amennyiben a Titkot épp szállítják, akkor a célfalu nem látható, csak az indítófalu megnevezése.


Titok mozgatása

A Titkok feletti irányítást úgy lehet átvenni, ha elfoglalják azt a falut, amelyikben megtalálható (speciális zászló jelzi a térképen), vagy a játékos falujába szállítják.

A csapatokkal ellentétben, csak kevés mezőn keresztül mozdítható egy alkalommal (világonként eltérő beállítás), és utána pihentetni kell (világ gyorsaságától függő időtartamon át), nem mozdítható egy ideig.

A Titok egyedül kerül mozgatásra, vele egység nem küldhető, csak külön.

Azonban amikor kiadják a parancsot, hogy más falujába kerüljön, azonnal kikerül az addigi tulajdonos fennhatósága alól. Így sem a parancsot sem lehet törölni (vigyázni kell kiadáskor), sem visszahívni nem lehet - tehát óvatosnak kell lenni, hogy kiben bízik meg az ember.

A Titok szállítása nem kötelező, egy faluban csak egy Titok tárolható.

A gyülekezőhelyen egy új rész található meg: "Titkok". Ha a faluban titok van, akkor itt megadható az új koordináta, ahova szállítani lehet. A Titok elküldése nem visszavonható parancs! Prémium fióknál egy közvetlen link egyszerűsíti a szállítást.

Ha a Titok úton van, és közben a célfalut elfoglalják, akkor a falu új tulajdonosa lesz a Titok birtokosa is.

Amikor a Titok megérkezik egy faluba, akkor 4 őr jelenik meg (grafikus felületen is felhívják a figyelmet arra, hogy Titok van a faluban), valamint a faluáttekintésben megjelenik egy új ablak, "Titkok" névvel, ahol látható lesz a Titok neve, és a visszaszámláló, amely megmutatja, mennyi idő múlva lesz mozdítható a Titok (amikor a visszaszámlálás letelik, egy felirat fogja jelezni, hogy a Titok útra kész).

A Titkot a fiók helyettese is útnak indíthatja.

A Titok terjedése

A Titkok az adott világon nem csak egy klán területén jelennek meg, hanem elszórtan, és egyben véletlenszerűen.

A titkok megjelenésére, elhelyezésére, időbeni megjelenésére a support csapatának nincs ráhatása, se módja, hogy megváltoztassa a folyamatot - ez teljesen zárt, automatikus rendszer.

Minden esetben a Titok megjelenéséről a világon a játékosok jelentést fognak kapni.

Ugyanígy jelentést küldünk körbe akkor, ha egy klán a Titkok meghatározott mennyiségét birtokolja, hogy figyelmeztessük a többi klánt.

A titkok sokszorozódása véletlenszerű, egyszemélyes klánok, vagy nem klántag játékosok Titkai is sokszorozódnak, és véletlenszerűen kerülnek elhelyezésre a szerveren.

Egy idő után a Titok belengi a klánt, amely birtokolja. Ez úgy történik, hogy a Titok elkezd sokszorozódni - rendszeres időközönként információkat fogsz kapni arról, hogy mikor és merre terjed tovább. Ezek az újonnan előbukkanó Titkok, melyek az eredetik másolatai, ugyan olyanok lesznek mint az eredetiek - nem lehet őket megkülönböztetni. Így a klánon belül egyre több és több helyen bukkan fel, így az azt birtokló klánnak egyre nehezebb dolga lesz megvédeni azokat. A Titkok csak abban a klánban terjednek, amely azokat birtokolja. Ez az elején természetesen nagy előnyt jelenthet a többi klánnal szemben, de nem szabad elfelejteni, hogy a titok a terjedésével egyre több faluban fog felbukkanni, és egyre nehezebb lesz védőket csoportosítani annyi faluba, ahányban titok van.

Győzelem

A győzelem eléréséhez a klánnak rendelkeznie kell valamennyi Titokkal. Ez azt jelenti, hogy nem az összes Titkot kell birtokolni, hanem minden típusból egyet. Amikor egy klán minden típusú Titkot birtokában tart, a visszaszámlálás megindul. Ha a klán minden Titkot megőriz a visszaszámlálás végéig, akkor megnyeri a kört, és a világ győztesévé válik.