Innogames sáv.gif

Plusz sáv.PNG

A Tribalwars Wiki HU wikiből

Játékosaink a prémium pontok vásárlását fiókjukon belül tudják megoldani. Rendszerünk többféle vásárlási lehetőséget is kínál, célunk egy olyan szolgáltatási csomag összeállítása, ahol minden játékosunk megtalálhatja a számára megfelelő vásárlási lehetőséget.


VÁSÁRLÁS LÉPÉSEI

Első lépés: Fiókon belül a felső menüsorból kiválasztani a "Prémium" menüpontot, azon belül a "Vásárlás" opciót, és megnyitni.

Második lépés: Válaszd ki, melyik országból indítod a vásárlást! (Ne azt válaszd ahol játszol, hanem azt, ahol fizetsz!)

Harmadik lépés: Válaszd ki, mennyi Prémium pontot szeretnél vásárolni, és kattints rá. Ekkor egy zöld pipa jelenik meg a kiválasztott csomagnál, és te tovább tudsz lépni.

Negyedik lépés: Most a fizetési módot kell kiválasztanod. Katt a kiválasztott módra! FIGYELEM! Ekkor felugrik egy tájékoztató felirat, ahol a vásárolt pontok továbbküldésének türelmi idejéről tájékoztatjuk játékosainkat!

Ötödik lépés: Ha mindent bejelöltél, akkor megjelenik a jobb alsó sarokban az összefoglaló ablak, ahol összesítve láthatod a vásárlás adatait. Ha az is rendben van, a Vásárlás gombra kattintva felugrik a vásárlási felület, minden, az adott tranzakcióhoz tartozó adattal, információval.

MEGTAKARÍTÁS

A Prémium vásárlási ablakban feltüntetésre kerül, hogy a legkisebb vásárolható csomagban szereplő árhoz viszonyítva mekkora megtakarítást érhettek el a nagyobb csomagok megvásárlásával.


PRÉMIUM PONTOK TOVÁBBÍTÁSÁNAK TÜRELMI IDEJÉRE VONATKOZÓ LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

 • Azon vásárlási formáknál, ahol a a játékosok visszavonhatják a vásárlásaikat, és a visszavonás biztosított, nekünk biztosítani kellett, hogy úgy ne tudjanak visszavonni vásárlást, hogy közben már másoknak átadták annak ellenértékét, a pontokat. Ezért türelmi időt vezettünk be - annyi időre, ameddig a vásárlás visszavonható.
 • Ezért van türelmi idő például a kártyás vásárlásoknál, és ezért nincs az utalásoknál.
 • A türelmi idő minden olyan esetben életbe lép, amikor a védett pontokat a fiókon kívülre szeretnétek juttatni.
 • A vásárlások indításánál MINDEN esetben jelezzük egy felugró ablakban, hogy a vásárlási formára vonatkozik-e türelmi idő vagy sem, és ha igen, az hány napos blokkot jelent.
 • A türelmi idős pontok átadása nem lehetséges más játékosnak.
 • A türelmi idős pontok felhasználása lehetséges a fiókon belül (felületek aktiválása).
 • A türelmi idős pontok felhasználása lehetséges a Prémium tőzsdén.
 • A Prémium tőzsdén vett pontok szintén türelmi idő alá esnek (60 nap).
 • Ha a játékos a fiókjában felhasznál pontokat, akkor a rendszer időrendben aktivál, és nem választja ketté a pontokat türelmi idős és a türelmi idő nélküliekre, hogy így szelektálva lehetséges legyen használni. Ezért fordulhat az elő, hogy a türelmi idő után felszabadult pontok összege nem változik még akkor sem, ha eltelt a 60 nap - ekkor ezeket a pontokat közben másra költötted.
 • A játékban töltött idő alapján járó JUTALOM pontok szintén türelmi idősek, azok átadása nem lehetséges más játékosnak, csak az adott regisztrációhoz tartozó fiókok használhatják fel.


Prémium pontok továbbításának lehetősége

Ha a prémium pontjaidon nincs türelmi idő, akkor a pontjaid egy részét vagy akár az egészet is átadhatod más játékosoknak.

Ebben az esetben a prémium menüpont alatt található átadásra kell kattintani. Ott megadod hogy kinek és hány pontod szeretnéd "átutalni", és ennyi. Amire ügyelj mindenképp, az az, hogy a játékosnevet pontosan írd be, mert ha elírod, nem minden esetben tudunk a visszavonásban segíteni.

Fontos: Az átutalás nem világfüggő, hanem regisztrációk között történik, tehát mindegy, melyik világon játszotok.

Általános, vásárlással kapcsolatos tudnivalók

Vásárlás külföldről vagy külföldi szolgáltatón keresztül

 • Minden országban másképp lehet vásárolni, attól függően, hogy milyen szolgáltatók vannak az adott országban.
 • Cégünk ehhez igazította a kínálatát, ezért ha kiválasztod, melyik országban vagy, akkor a rendszer automatikusan megmutatja a helyi vásárlási lehetőségeket.
 • Vásárláskor belépsz a fiókodba, ott rámész a prémium vásárlás opcióra. Országodnak azt kell megjelölnöd, ahonnan a vásárlást indítod. Az árak az ott megjelölt árakkal azonosak.
 • Az árak hozzávetőlegesen azonosak, természetesen az árfolyam-ingadozás miatt nem lesz mindig pont azonos a két érték.
 • Azokban az esetekben, amikor a játékos közvetítőcégen keresztül vásárol Prémium Csomagot, akkor a forintban megjelölt ár csak tájékoztató jellegű, és akkor az Euróban megjelölt ár számít. Hogy miért? Mert azok a szolgáltatók (pl. Paypal), amelyek nem magyarországi székhelyűek, nem számíthatnak fel forintban vételárat - ráadásul ezen cégek mindegyike saját költségeit is a vásárlóra terheli. Így fordulhat az elő, hogy az általatok megfizetett vételár magasabb a forintban megjelölt összegnél.

SMS-el történő vásárlás

A rendszer a következőképp épül fel:

A játékos üzenetet küld (benne egy számkóddal) a mobilszolgáltatóján keresztül a szolgáltatónak, így vásárolva prémium pontokat. Ezt a szolgáltató leigazolja annak a pénzügyi cégnek, akivel a Klánháború le van szerződve, mivel a cég nem végezhet közvetlenül pénzügyi tevékenységet.

Tehát a pénzügyi cég a megkapott összeget és a befizetés mellett található adatokat (a fiókhoz köthető azonosító kódot) összehasonlítja a Klánháború rendszerével, és a megtalált azonosító szerint jelez a Klánháború rendszere felé, hogy befizetés történt, és jelzi, hol és mekkora prémium csomagot kell jóváírni.

Abban az esetben ha a vásárló részére nem érkeznek meg a pontok, akkor kommunikációs hiba lépett fel; ez azt jelenti, hogy a rendszer egyáltalán nem látja, hogy a játékos megküldte a mobilszolgáltatódon keresztül a kódot.

Ez több dolgot jelenthet:

 • A játékos elírta a kódot
 • A játékos kifutott az ablak és a kód érvényességi idejéből
 • A játékos mobilszolgáltatója nem továbbította a szolgáltatónak az adatokat, aki így nem tudta regisztrálni a rendszerében.

A vásárlási ablakban minden esetben fel van tüntetve az adott szolgáltató supportjának elérhetősége, javasoljuk ér kérjük, hogy keressétek meg őket, mert ők a teljes rendszert látják, míg mi csak a hozzánk küldött adatokat - tehát ők ténylegesen tudnak segíteni ezekben a helyzetekben.

Banki befizetés, utalás, posta, kártya

Ha beléptek a prémium - vásárlás opcióba, ott az átutalás opciót válasszátok ki és jelöljétek meg az összeget. Az utasításoknak megfelelően haladjatok tovább, míg egy olyan oldalra értek, ahol az átutalásokhoz szükséges adatokat találjátok. Ezt az oldalt nyomtassátok vagy írjátok ki.

Van néhány dolog, amire figyelni kell, ez szokott ugyanis gondokat okozni:

 • Mindig pontos összeget fizessetek. A rendszerautomatika csak azt ismeri fel. Ha az összeg nem pontos, manuális beavatkozás kell, ami lassítja a folyamatot.
 • A közleménybe mindig pontosan írjátok be a vásárlási azonosító számot, mert ez az, ami azonosítja, hogy kinek írjuk jóvá a pontokat. Ha ez hibás, vagy hiányzik, akkor még ha meg is kaptuk a pénzt, nem tudjuk, hogy kinek adjunk pontokat. A rendszer nem a befizető nevét azonosítja, hanem a számsort köti össze a befizetéssel és a fiókkal egy időben.
 • Mindig őrizzétek meg a bizonylatot, mert ha mégis valami hiba lép fel, bár ez ritka, akkor csak annak segítségével tudunk bármit is tenni.
 • A befizetési számlaszámnál a kapott IBAN számlaszámot az alábbiak szerint kell felírnod a csekkre, vagy megadnod utalásnál:

A számlaszám elejéről az első 4 karaktert le kell választani (az a bank azonosító száma), és a maradék számsor maga a számlaszám.

 • Ne vonj össze vásárlási tételeket. Megoldás: Egy nagyobb csomagot válassz ki, ami elég mindkét fióknak, és egy közleménnyel, egy utalással indítsd el a rendelést. Az utalás nem türelmi idős, tehát jóváírás után azonnal tovább tudod adni a pontokat másnak. Másik megoldás a két utalás, két fióknak, két különböző közleménnyel.

Vásárlási azonosító szám megtalálása

Bementek a prémium fiókba, kiválasztjátok a vásárlás opciót. Ott a banki átutalásra kattintva kiválasztjátok a pontok mennyiségét. A tovább gombra kattintva kijön egy oldal, ahol a neveteket kell megadni. Miután megtettétek, megjelenik ez a képernyőn:

"Számlaadatok Kérlek utald át az összeget a GlobalCollectnek. A közlemény csupán egy átutalásra vonatkozik. Kérlek töltsd be az oldalt, ha további pontokat szeretnél vásárolni."

Minta adatsor!!

 • Név: Global Collect BV
 • Számlaszám: 16300000-04010872-90006409
 • IBAN: HU83163000000401087290006409
 • BIC: DEUTHU2BXXX
 • Bank neve: Deutsche Bank ZRt., Ungarn
 • Közlemény: 838800003353
 • Összeg: 6,000.00 HUF

A közleményben feltüntetett szám a ti azonosító számotok. Kiemeltem, hogy a minta adatok között jobban lehessen látni. Tehát a közleményben szereplő szám az a szám, amit arra az egy vásárlásra megkapsz azonosítóként. Ez nem egy általános, mindig használható szám, mert minden vásárláskor más számot fog generálni a rendszer, minden fióknál.

Banki befizetés

A vásárlási ablakban lekért, és kiírt adatokkal be kell menni egy Deutsche Bank fiókba. A fiókban a vásárlási ablakban lekért számlaszámra kell befizetni, és a közlemény rovatba be kell írni a vásárlási azonosítót.

Utalás

A vásárlási ablakban lekért, és kiírt adatok felhasználásával utalást is indíthattok. A fiókban a vásárlási ablakban lekért számlaszámra kell befizetni, és a közlemény rovatba be kell írni a vásárlási azonosítót.

Posta

A rózsaszín csekk kitöltésekor

Első lépés: elindítani a vásárlási folyamatot mint UTALÁSt a fiókotokban.

Második lépés: kitölteni a rózsaszín csekket, ahol: - a címzett az utaláshoz kapott banki adatok - az összeg az ellenérték, amiért a pontokat vásároljátok - a rózsaszín csekk hátoldalán a közlemény rovatba a rendszertől kapott azonosító számot kell MINDIG beleírni. Ez mindig friss, még nem használt azonosító legyen!!


Tanács: a csekk elejére, ami nálatok marad, a lap aljára szintén írd fel a vásárlási azonosító számot

Így ha gond van, könnyebb megtalálni a számot és a befizetést.

Bankkártya, hitelkártya

FONTOS: csak biztonsági hitelesítéssel rendelkező, internetes vásárlásra alkalmas kártyával tudsz vásárolni!

A jelenlegi pénzügyi szolgáltató és a bankkártya-szolgáltatók közötti megállapodás értelmében az Amex típusú kártyákkal nem lehet forint alapon vásárolni, ezért az így indított vásárlások sikertelenek.

A Maestro kártyáról indított vásárlások sikeresek abban az esetben, ha a kibocsátó bank szabályzata szerint az általa kibocsátott Maestro alkalmas internetes vásárlások indítására. Ezért megkérjük minden kedves játékosunkat, hogy a vásárlási folyamat elindítása előtt érdeklődje meg, hogy a kártyája alkalmas-e ilyen típusú használatra.

A kártya kiválasztása után a rendszer tovább visz: meg kell adnod az adataid (név, cím, e-mail), hogy azonosíthasson a bank, majd pedig eljön a fizetés ideje.

Hibajelenségek leggyakoribb okai kártyás vásárlásoknál

 • A kártya nem alkalmas internetes, biztosított felületen történő vásárlásra;
 • Meghatározott, rövid időn belül túl sok vásárlási tranzakció indítása a kártyával úgy, hogy közben hibát vétett (pl.: elüt egy karaktert az azonosítás során);
 • A kártya külföldi használata engedély nélkül;
 • Azonos kártyával vásárol több eltérő fióknak is prémium pontot rövid időn belül;
 • Több kártyával próbál meg gyors egymásutánban vásárolni azonos fiók számára.


Hibaelhárítás - eljárási rend, ha a vásárlás nem teljesül

Ha a vásárlás során valamilyen hiba történik, akkor arra kérünk, hogy minden adatot, bizonylatot őrizz meg, és a velünk folytatott levelezés során juttasd el hozzánk, hogy minél gyorsabban utána tudjunk nézni, mi történt, és a hibát hogy lehet orvosolni.

Megküldendő adatok:

 • fizetés típusa
 • fizetés pontos ideje
 • fizetett összeg
 • bármely kód, telefonszám, amelyet te adtál meg a rendszernek (közlemény rovatban, stb. Minden olyan adat, amely téged azonosít a rendszerben)
 • bármely adat, amelyet a rendszer jelzett vissza (olyan adatok, amelyek a fizetést azonosítják a rendszerben)
 • Befizetési/utalási bizonylat, bankszámlakivonat megfelelő része, ahol látszik a fizetés teljesülése.