Fiókkezelő / Farmkezelő

Innen: Tribalwars Wiki HU
Jump to navigation

A fiókkezelőről röviden

 • A Fiókkezelő a Prémium Fiók bővítményeként azért lett létrehozva, hogy segítse a játékosokat a fiókjaik kezelésében. Csak azokban a fiókokban elérhető, ahol a faluszám eléri, vagy meghaladja a 5-öt.
 • A Fiókkezelőt prémium pontok felhasználásával aktiválhatod. Ezt a „Prémium” menüben teheted meg, a „Fiókkezelő”-re kattintva.
 • A Falukezelő automatikusan, rendszeres időközönként ellenőrzi az építési sorokat, és a fejlesztési lehetőségeket. Időnként néhány percet is igénybe vehet, amíg elkezdődik a feladat végrehajtása onnantól számítva, hogy a sablonokat beállítottad.
 • A falukezelő nem fogja átugrani a sorba betett parancsokat, akkor sem, ha azokra van elég nyersanyag, hanem kivárja amíg a soron következő feladat teljesítésére minden feltétel teljesül.
 • Ha a falu raktár – vagy tanyaszintje nem elég a következő fejlesztési parancs teljesítésére, akkor a rendszer megkísérli a raktár – vagy a tanya szintjének emelését.
 • A falukezelő egyszerre 50 építési/bontási parancsot tud kezelni. Ha ez befejeződik, újra be kell állítani.

Megjegyzés: A fiókkezelő normál és könnyített világokon elérhető, Classic és speed szervereken beállításfüggő.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Áttekintés

A Fiókkezelő áttekintő nézete általános információkat tartalmaz a Fiókkezelő állapotáról; itt tudsz tájékozódni arról, hogy a fiókod milyen állapotban van, és milyen feladatok kivitelezése van éppen folyamatban. Mindegyik elválasztott rész a különböző egységek működéséről és állapotáról tartalmaz információkat – így gyorsan átlátható a működés, a részek megjelölése, átrendezése is csak pár klikk.

Spanner icon.png

Erre az ikonra kattintva (ahol feltűnik a bal felső sarokban) beállítható a falvak száma oldalanként.


Faluáttekintés

Kezelő-Faluáttekintés.jpg

A faluáttekintőben színes pöttyök jelzik az Csapatkezelő, Falukezelő, Piackezelő és Fejlesztéskezelő állapotát. A zöld szín jelzi, ha a kezelő aktív. A szürke azt mutatja, ha nincs semmilyen feladat megadva, és a sárga a felfüggesztett állapotot.

A zöld/sárga gombra klikkelve fel lehet függeszteni/újra lehet indítani a feladatokat.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Építési Felületek

Kezelő-építésisablonok.jpg

Az Építési Felületek áttekintést nyújtanak a Falukezelő állapotáról.

Megtekinthető a Felületekhez kötött faluk állapota, hogy mennyi van éppen építés, fejlesztés alatt, vagy melyikben van éppen felfüggesztve az építkezés.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Figyelmeztetés és javaslat

Kezelő-figyelmeztetések.jpg

Ha a tanya vagy a raktár megtelik, itt értesítést küld a rendszer.

A Fiókkezelő áttekintése már csak releváns információkat mutat. Ha egy olyan figyelmeztetést kapsz, ami a megtelt tanyára vonatkozik, és arra, hogy emelj a tanyaszinten, akkor a figyelmeztetés a következő szerveráttekintéskor automatikusan eltávolításra kerül.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Utolsó fosztogatás

A barbár falakban történő utolsó fosztogatásokat mutatja, különböző kritériumok szerint.

Utolsó fosztogatás.png

▲ Vissza az oldal tetejére.

Hűség

Itt megjelennek azok a falvak, amelyeknek a hűsége kisebb mint 100%. Így gyorsan áttudjuk látni, hogy melyik falunk van a legnagyobb veszélyben.

Fiókkezelő áttekintés hűség.png

▲ Vissza az oldal tetejére.

Jelenlegi falu

A fiókkezelő áttekintési oldalának jobb felső sarkában láthatjuk a » Jelenlegi falu gombot, arra kattintva az alábbi látvány tárul elénk.

Itt állíthatóak be az adott falu fiókkezelői-beállításai, ez olyankor hasznos ha nem szeretnénk egy tömeges sablont használni.

A fiókkezelő jelenlegi falu opció kinézete

▲ Vissza az oldal tetejére.

Értesítések

Az Értesítések ablakban be lehet állítani a Fiókkezelőt, hogy küldjön e-mailt ha új bejövő támadás érkezik. A támadási értesítő aktiválni kell, ahhoz hogy használni tudjuk ("Támadási értesítések aktiválása" kipipálásával). Ezek után az értesítés részletes beállításait is meg lehet adni.

Két módon is csoportosíthatóak az értesítések:

Kezelő-értesítések.jpg

A beállítások két részre választhatók.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Milyen gyakran szeretnél értesítéseket kapni?

Az első részben annak részleteit lehet beállítani, hogy az automata rendszer milyen időközönként küldjön értesítést.

Minden új első támadást követően Minden olyan esetben értesítést kapsz, amikor a bejövő újonnan ellened indított támadások száma 0-ról 1-re emelkedik.
Minden (XX) db megindított új támadást követően Minden olyan esetben értesítést kapsz, amikor a bejövő támadások száma (XX) - re emelkedik.
Értesítés minden (XX) órában A megadott időtartam alatt csak egy értesítést fogsz kapni. (max. 48 óra)
Csak akkor kérek értesítést, ha nem vagyok bejelentkezve Ha ez jelölöd be, akkor csak akkor kapsz értesítést, ha nem vagy bejelentkezve/nincs a fiók-helyettes bent.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Hogyan csoportosítsuk a támadásokat?

Ezen a felületen a támadási értesítők csoportosításait lehet beállítani.

Nincs csoportosítás A támadások nem lesznek csoportosítva megjelenéskor.
Támadások csoportosítása támadó alapján A támadásokat a támadók neve szerint csoportosítja a rendszer.
Támadások csoportosítása célfalu alapján A támadásokat a rendszer a megtámadott faluk szerint csoportosítja.
Csoportonként csak (XX) támadás megjelenítése A közlemény csak a meghatározott (XX) számú támadást fogja mutatni minden csoportban.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Farmkezelő

A farmkezelő segíti a környezetedben lévő barbár faluk (csak barbár faluk!) farmolását, akár a térképről akár a farmkezelő áttekintéséből indítva. Két fajta sablont tudsz elkészíteni azért, hogy más-más összetételű csapatok járjanak farmolni. Az egyszerűség kedvéért nevezzük őket A - nak B - nek.

A farmkezelő használata lehetséges a Fiókkezelő aktiválása nélkül is, ekkor külön kell aktiváljuk azt (30 pp/hónap vagy 10 pp/hét). Viszont a fiókkezelőbe alapból benne van a farmkezelő is.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Új sablon létrehozása

Új sablon létrehozásakor klikkelj az Új sablon feliratra a Sablonok szerkesztése alatt. Az új sablon az oldal jobb oldalán fog feltűnni.

A sablonnak saját leírást tudsz adni, annak érdekében, hogy később könnyebben meg tudd őket különböztetni egymástól.

Létrehozáshoz írd be a kívánt egységszámokat, majd a mentéssel már létre is hoztad a sablont.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Sablon szerkesztése és törlése

Ha módosítani szeretnéd a sablont, akkor a Sablonok szerkesztése menüben megteheted.

Ha inkább törölnéd a sablont, akkor a sablon leírás melletti vörös keresztre kell kattintanod.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Farmkezelő használata térképről

Am fa map.png

Egy vagy két sablon beállítása utána a farmkezelőt a térképen is tudod használni. Fontos, hogy a pop-up menünek elérhetőnek kell lennie.

Amikor a megtámadni kívánt falura klikkelsz, akkor a pop up menüben a lementett sablonok jele A és B is fel fog tűnni. A jelekre kattintva azonnal indíthatod is az egységeket, amelyeket a sablonhoz előzetesen hozzárendeltél.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Farmkezelő használata a Fiókkezelő áttekintéséből

Am fa ov.png

A csapatok elküldését a megkapott jelentések alapján is megoldhatod. Ehhez az áttekintésben a legutolsó farmolások adatait mutató részbe kell bemennetek.

Ez az összefoglaló egy listába gyűjti ki a legutolsó jelentések adatait, azokét, ahol sikeresen támadtál barbár falut, és zsákmánnyal tértél vissza.

Mint a térképen, itt is az A vagy B jelre kell kattintani ahhoz, hogy a támadások meginduljanak.

Ezen kívül van egy C ikon, amelynek speciális feladata van, és nem tartozik a többi sablonhoz: erre kattintva ugyanis a legutolsó kémlelés eredményén alapulva kiszámítja, mekkora sereget kell küldeni a biztos győzelemhez. Erről egy pop up ablakban fog tájékoztatni.

Csak akkor használhatod a C ikont, ha a falut kikémlelted már, tehát minden farmoló csapattal érdemes 1 kémet küldeni (speed világon legalább 4-et).

▲ Vissza az oldal tetejére.


Építéskezelő

Az Építéskezelő a falvak fejlesztését segíti elő. Be lehet állítani a kívánt megépítendő épületszinteket, és az építési sorrendet.

Kezelői felületek

A Falukezelő megnyitásakor a kezelőfelület nyílik meg. A felületek irányításához a » Sablonok kezelése gombra kell kattintani.

A sablonok rendszere

A játék három különféle irányítási sablont kínál fel használatra. Ezek nem szerkeszthetők vagy törölhetők.

Irányítási sablonok:

 • Nyersanyagok – Az épületek felépítése maximális szintig.
 • Védelem – A falvak védekező egységeinek legyártása.
 • Támadás - A falvak támadó egységeinek legyártása.

Saját sablon létrehozása

Minden játékos létre tudja hozni a saját igényeinek megfelelő irányítási sablont. Ehhez a Sablon létrehozása részben meg kell adni az új sablon nevét, vagy egy meglévő sablont kell átmásolni.

Kezelő-sablonok.jpg

▲ Vissza az oldal tetejére.

A sablonok megtekintése, átnevezése, törlése

A Sablon létrehozása alatt található meg az eddig létrehozott sablonok listája. Az épületek listájánál megtalálható az épületek célszintje, és azt is mutatja, ha a Falukezelő befejezte a falu kiépítését.

Ha az Pencil ikonra kattintasz, akkor átnevezheted, ha pedig az Cross ikonra, akkor törölheted őket. Emlékeztetőül: a rendszer által létrehozott három alap irányítási sablon nem törölhető vagy átnevezhető.

A sablon megtekintéséhez kattintsd a nevére, vagy a ceruzára.

Sablonok a Falukezelőben

▲ Vissza az oldal tetejére.

Sablonok szerkesztése

Az építési sor beállításának kezdete egy mintasablonban.

Mint az előzőekben, itt is az összefoglaló tartalmazza az épületek elérni kívánt építési szintjét.

Ez alatt, az építési sor mutatja tételesen, mely épületek lesznek fejlesztve.

Az építési sorban lévő épületek azok, amelyek fejlesztve lesznek, megmutatja hány szintet kell még felépíteni, és végül, hogy az építkezés után mekkora lesz az épület.

A betett fejlesztések törölhetők, ha a Cross jelre klikkelsz. Ha meg szeretnéd a parancs sorrendjét változtatni, akkor a Sorting jelre kell klikkelni.

A beállított mentések nem azonnal frissülnek, hanem a "Mentés" gombra is rá kell klikkelned megerősítésképpen!

Természetesen arra is van lehetőség, hogy a Falukezelő ne építsen, hanem bontson, az általad megadott parancsok szerint. A bontást a falukezelő akkor indítja el, ha az épület szintje magasabban van, mint a beállított célszint. Fontos, hogy csak akkor bont a falukezelő, ha a főépület minimum 15-ös szinten van, és a falu hűsége 100%.

Új épületek felvételét a listába az Parancs hozzáadása gombbal lehetséges az oldal alján.

A Falukezelő az épületeket a kiadott parancsok mennyisége szerint listázza. Ez azt jelenti, hogy ha a kaszárnya építésénél kiadsz 20 szint építést, akkor azokat a rendszer egymás alatt fogja megjeleníteni, és csak a felsorolás után jön a következő épület és a hozzá kiadott parancsok. Ezen a megjelenítési módon csak az változtat, ha a különböző épületeket kisebb mértékben szeretnéd építeni, és így teszed be az építési sorba. Példa: kaszárnya: 2 szint, műhely: 2 szint, és így tovább.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Sablonok kijelölése és a falvak kezelése

Ki tudsz jelölni sablonokat, valamint a falvaid kezelni a Falukezelő felületen.

Egy falura vonatkozó sablon kijelölése, eltávolítása

Ahhoz hogy a faluhoz tartozó sablont vagy sablonokat kijelöld, először az ellenőrző dobozra kell kattintanod a falu nevénél balra.

Ezt követően győződjetek meg róla, hogy a Sablon használata kiválasztásra került, majd a sablon melletti Megerősítés gombra klikkeljetek.

A sablon kijelölésnek megerősítését a Státusz oszlopban tudjátok ellenőrizni, és ha minden rendben van, akkor a jelzés: Aktív.

Amennyiben egy sablon el kívánsz távolítani, ugyanazt kell tenned, mint aktiváláskor, csak a végén az Eltávolítás – t kell bejelölnöd.

A faluhoz tartozó sablont az adott falu főépületében, a Falukezelő – ben, a Sablon módosítása alatt is ki lehet jelölni.

Minta: A falukezelőben így látható, ha egy sablon kiválasztásra került miközben a Falukezelő fut.

▲ Vissza az oldal tetejére.

A Fiókkezelő időszakos leállítása, újraindítása

Amennyiben meg szeretnéd őrizni a nyersanyagaid, anélkül hogy a sablont eltávolítanád, úgy lehetőség van arra, hogy a falukezelő munkáját felfüggeszd.

A felfüggesztés majd az újraindítás csak annyiban tér el az új sablon hozzáadástól, hogy a Szünet vagy a Tovább gombot kell választanod. Ezt a műveletet a falu státuszállapotát jelző ikonról közvetlenül is el lehet érni.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Fiókkezelő a főhadiszállásról

A fiókkezelőt a Főhadiszállásról is eléred, viszont itt csak az adott falunak tudod beállítani az építési sablonját.

A fiókkezelő a főhadiszállásról

▲ Vissza az oldal tetejére.

Csapatkezelő

A Csapatkezelő az általad megadott mennyiségű egységet gyártja le a faluban lévő nyersanyagok függvényében. A kívánt mennyiséget közvetlenül a falukban is beállíthatod, vagy készíthetsz sablont, jövőbeli felhasználás céljából.

▲ Vissza az oldal tetejére.

A Csapatkezelő használata

A csapatkezelő áttekintési lapja
 • A "Faluk kezelése" panelen a Csapatkezelő tetején egyszerűen csak be kell írni a különböző, fejleszteni kívánt egységek számát (annyit, amennyit egy faluban szeretnétek gyártani).
 • Ha a sablont létrehoztad, akkor a jövőben ezt többször is fel tudod használni, így megmenekülsz az újragépeléstől. A képernyő felső részén található "Faluk kezelése" panelen csak mindig ki kell választani a használni kívánt sablont. Ezek után a falunál is ki kell választani, hogy melyik sablont fogod választani. A kiválasztás utána a mentés gombbal lehet véglegesíteni a döntést.
 • Az indítás után eltelhet néhány perc, amíg a kiválasztott egységek képzése megkezdődik.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Puffer

Puffer.png
 • A fent említett kezelőfelületen be lehet állítani, ha a játékos fenn akar tartani nyersanyagokat, vagy üres tanyahelyet. Például ha a pufferbe beírod a tanyahelyhez hogy 100, akkor 100 helyet a rendszer úgy végzi az egységképzést, hogy ha eléri a tanyahely-limitet, leáll.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Sablonok készítése és szerkesztése

Amennyiben sablont akarsz készíteni vagy szerkeszteni, akkor a sablonkezelőre kell kattintanod. Így eljuthatsz a sablon-szerkesztő felületre.

A csapatkezelő sablonjainak áttekintése

▲ Vissza az oldal tetejére.

Új sablon létrehozása

Add meg az elérni kívánt végső csapatszámot, add meg a sablon nevét, majd mentsd el. Természetesen itt a Puffer méretét is be tudod állítani. Ha ezt megtetted, akkor az új sablon létrehozására kattintva mentheted a beállításokat.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Meglévő sablon módosítása

A sablon módosításához a sablon neve melletti zöld ikonra kell kattintani. Ez a sablon adatait megjeleníti, és azok módosítása lehetségessé válik. Amikor befejezted a módosításokat, akkor a mentés gombra klikkelve el lehet menteni a változtatásokat.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Sablonok használata

A sablon elkészítése után a aktiválnod kell, hogy elkezdjen működni. Ezt a fő Egységkezelőből tudod megtenni.

A használat teljesen azonos az előző sablonokéval: Az oldal tetején lévő választófülben válaszd ki azt a sablont, amelyiket használni akarod, majd a faluk résznél (panel alsó része) jelöld be azt a falut, amelyiknél használni akarod. Ezek után mentsd el a beállításaid.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Sablonok törlése

Ahhoz hogy egy sablont törölni tudj, be kell jelölni a jelölőnégyzetet a neve előtt, majd meg kell nyomni a törlés gombot.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Fejlesztéskezelő

A Fejlesztéskezelő segítségével a faluidban folyó fejlesztéseket felügyelheted. A sablonok segítségével könnyen felépítheted a falvaid olyan típusúra, ahogy azt szeretnéd. A Fejlesztéskezelő használatával időt és sok klikkelgetést tudsz megspórolni.

A fejlesztéskezelőnek a legnagyobb haszna a 3-as szintű fejlesztési világokon van.

A fejlesztéskezelő sablonjai 3-as fejlesztéses világon

Fejlesztéskezelő a kovácsműhelyből

A fejlesztéskezelő a kovácsműhelyben is beállítható.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Raktárkezelő

Naponta néhányszor a kereskedőid nyersanyagot szállítanak azokból a falvakból ahol túl sok van, azokba, ahol szükség van rá.

A raktárkezelő áttekintése

Beállítások

Betudjuk állítani, hogy hány tartalékkereskedő maradjon a faluba és mennyi legyen a maximális utazási idő.

 • A raktárkezelő 8 óránként küld szállítmányokat és erről mindig részletes jelentést kapsz.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Tartalék

Kiválaszthatjuk azt a falucsoportot ahonnan soha ne küldjön szállítmányt (pl. azok a falvak ahol építkezünk és szükség van a nyersanyagra).

▲ Vissza az oldal tetejére.

Speciális beállítások

A favágók, az agyag- és vasbányászok leállítják a termelést, ha a raktár megtelik. Ezt a helyzetet megoldja ha használjuk ezt a funkcióját a fiókkezelőnek. A következő sorban megadhatjuk a raktárban levő nyersanyag-intervallumot. Ezt megtehetjük százalékos arányban (%), vagy rögzített mennyiségben kifejezve.

Ha nem vagyunk megelégedve az általunk beállított értékekkel, akkor visszaállíthatjuk az alapbeállításokat.

A raktárkezelőben a nyersanyaglimitek ajánlott beállításai

▲ Vissza az oldal tetejére.

Kereskedelmi útvonal prioritás

Megadhatóak bizonyos prioritási fokok a különböző csoportok között, azt a célt szolgálva hogy kiszűrjük azokat a falvakat amelyeknek a legnagyobb szüksége van a nyersanyagra.

Megadhatóak a következő opciók:

 • Magas - a legnagyobb prioritás
 • Közepes - átlagos prioritás
 • Alacsony - azok a falvak, amelyek akkor kapnak nyersanyagot ha marad
 • Ne töltse fel a hiányt ezekben a falvakban - nem kapnak nyersanyagot, akkor sem ha a raktárból kifolyik
A raktárkezelőben prioritást élvező csoportok

▲ Vissza az oldal tetejére.

Piackezelő

A piackezelő lehetővé teszi, hogy automatikusan szállíts nyersanyagokat a faluid között.

Új kereskedelmi útvonal kialakítása

Piackezelő1.png

Fontos: ha új kereskedelmi útvonalat hozol létre, akkor a kezdő (küldő) falu mindig az a falud lesz, ahol éppen vagy.

Új kereskedelmi útvonal létrehozásához vagy a célfalu koordinátáit kell megadni, vagy a Kedvencek, Saját, Előzmények linkeket kell használni a jobb oldalon.

A következő lépés a nyersanyagok mennyiségének megadása.

Végül be tudod állítani azt, hogy a nyersanyagokat mikor küldje el a rendszer. Be lehet a hét napjait, és a napi küldési mennyiséget állítani. A nyersanyagok küldésének feltétele, hogy legyen elég nyersanyag és kereskedő a faluban.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Kereskedelmi útvonal megtekintése, és törlése

A sablonokat létrehozás után az oldal alján találod meg. A felsorolásnál megtalálható a beállított időpont, így az belépés nélkül ellenőrizhető.

Jelenleg a kereskedelmi útvonalak nem módosíthatóak.

A kereskedelmi útvonalak törlését a nevük mellett található törlés gombbal lehet megvalósítani.

Maximálisan 50 kereskedelmi útvonal adható meg, ennél több esetén a rendszer nem engedélyez több hozzáadást.

A piackezelő kereskedelmi útvonalai

▲ Vissza az oldal tetejére.