Android-alkalmazás

Innen: Tribalwars Wiki HU
Jump to navigation
TO5zizQ.png
A Tribal Wars applikáció Android operációs rendszeren is elérhető. Ez az alkalmazás sok mindenben megkönnyítheti játékunkat. Sokan vagyunk akik sokat dolgoznak, nagyon elfoglaltak az iskolával vagy az a melletti tevékenységekkel. Az alkalmazás hasznos, viszont nem annyira sokszínű mint az iOS felületű applikáció. Az applikáció vizuálisan más, mint a böngészős változat, azonban szinte minden funkció megtalálható az applikáción belül is.
Googleplay.png

Ingyenesen és nagyon egyszerűen letölthető a Play áruházból és segítségével követhetők az események bárhol, bármikor.

Falunézet

Android1.png Android2.png A falunézet szempontjából nagyon sok változás nem történt a böngészőhöz képest, azonban van néhány dolog, amit érdemes és egyúttal hasznos is tudnunk. Ami változást itt behoztak, hogy pontosan nem láthatjuk mennyi nyersanyagunk, katonánk van a falvunkban. Bővebb információt az aktuális falvunkról úgy kapunk, ha megérintjük a jobb felső sarokban található i-betűs ikont - ilyenkor úgymond átváltunk klasszikus falunézetre (lásd bal oldalt az ábrákat). A falunévre bökve tudunk a falvaink közt ugrálni.

A falunézeten belül, ha megérintünk egy épületet, megnyitjuk azt és elénk tárulnak az adott épület lehetőségei. Például a főhadiszállás megnyitásával újabb építési feladatokat adhatunk meg. Amennyiben a gyülekezőhelyet választjuk, a csapatokat tudjuk mozgatni. A gyülekezőhelyről azonban elérhető szintén egy legörgethető menüsor is. Ennek segítségével elérhetőek a már böngészőből is ismert opciók.

Android8.png Android7.png

▲ Vissza az oldal tetejére.

Menü

Android3.png Minden nézetben elérhető egy alap menüsor:
  • falunézet, térkép, üzenetek, jelentések, es a főmenü


A főmenüre kattintva újabb funkciók tárulnak elénk.Sok eltérés a böngészős változathoz képest nincs. Ha kiválasztjuk a kívánt menüpontot, mint például a jobb oldali ábrán a klán menüpontot a képernyő jobb oldalán legörgethető egy újabb menüsor, ahonnan könnyedén kiválasztható melyik részét is kívánjuk meglátogatni a klán menüpontnak.

Android4.png

▲ Vissza az oldal tetejére.

Térkép

Vessünk néhány pillantást a térkép funkcióra. Azt gondolom ez az egyetlen funkció az alkalmazásban ami kevesebb lehetőséget nyújt számunkra mint a böngészői változat, hiszen ott mindent egyszerre tekinthetünk meg. Az applikációban ezt külön érintésekkel tehetjük meg. A térképnézetek között könnyen váltogathatunk a bal fenti ikonra koppintva. Ami egy nagyon hasznos dolog, hogyha a térképen nagyon elvándoroltunk volna, akkor könnyedén jobb felső ikont érintve azonnal a falunknál találhatjuk magunkat. Ez hasznos lehet abban az esetben, ha nagyon elvándoroltunk és hirtelen visszakívánkozunk eredeti helyünkre.

Android5.png Android6.png}

▲ Vissza az oldal tetejére.

További funkciók

Most pedig nézzük a Klánháború applikáció egyik leghasznosabb funkcióját. A beállítások menüpont egyik almenüjében lehetőségünk van a rendszerüzenetek bekapcsolására. Ez akkor is képes minket figyelmeztetni, ha éppen nem használjuk az applikációt. Sok mindent be tudunk állítani, mint például, hogy akkor is jelezzen az applikáció, amikor egy épület építése befejeződött, ha egy levelet kaptunk stb. Okostelefonunk akkor is jelez ha az éppen alvó állapotban van, avagy ha éppen használjuk azt (lásd az alábbi képeken).

A rendszerüzenetek almenüben belül beállítható, hogy milyen esetekben jelezzen a telefon illetve az is, hogy ezt milyen időközönként tegye.

Ertesitesbeallit1.png Ertesitesbeallit2.png

▲ Vissza az oldal tetejére.

◄ Vissza a kezdőlapra.