Innogames sáv.gif

Plusz sáv.PNG

A Tribalwars Wiki HU wikiből

Pozíciók a klánban

Klán alapító

A klán alapítója az a személy, aki a klán létrehozásáért felel. Az ő kezében van minden hatalom: ő tud jogokat osztani, jogokat elvenni, oszlatni a klánt, megváltoztatni a klán nevét, profilját. Sose add ki a jogokat a kezedből felelőtlenül. Nagyon könnyű ezzel visszaélni, úgy használni ezeket a jogokat, hogy az a klánnak ártson.

Klán arisztokrácia

A klán arisztokráciája gyakorlatilag a klán vezetésével egyenlő, jogukat a klán alapítójától kapják. Szintén tudnak jogokat osztani (csak alvezérig), meghívni vagy kirakni játékosokat a klánból. Mivel szinte minden hatalom a kezükben van, szintén csak olyan embernek szabad megadni ezeket, aki nem él vissza vele.

Meghívás

A játékos meg tud hívni másokat a klánba.

Diplomácia

A játékos megváltoztathatja a klán profilját, diplomáciai megállapodásokat köthet: szövetséget hozhat létre, meg nem támadási megállapodást köthet, vagy akár háborút hirdethet.

Körlevél

A játékos a klán minden tagjának tud levelet küldeni. Amennyiben több mint három játékosnak akar küldeni egyszerre levelet, Prémium Fiók szükséges hozzá.

Klánfórum moderátor

Ez a jog lehetővé teszi hogy a játékos a klán fórumát szerkessze és a hozzászólásokat törölje. Joga van fórumokat megosztani más klánokkal.

Rejtett fórum

A játékos láthatja a rejtett fórumokat, amelyek a normál játékosok számára nem láthatóak.

Fórum megbízható tagok számára

A játékos láthatja azokat a fórumokat, amelyek nem rejtett fórumok, de csak a megbízható tagok láthatják.

▲ Vissza az oldal tetejére.

A megfelelő klán megtalálása

A játék alapja a csapatmunka. Ezért rendkívül fontos, hogy a játékosok találjanak egy klánt, ahova csatlakozni tudnak. Azt javasoljuk, hogy a kezdő játékosok ne alapítsanak saját klánt, hanem egy, már létező klánt válasszanak, hogy meg tudják tanulni a játék alapjait. Klán alapítását azoknak javasoljuk, akiknek már van némi gyakorlatuk a játékban és egy csapat vezetésében. A megfelelő klán kiválasztásához az alábbi tanácsokat tudjuk adni:

  • A legtöbb esetben a legnagyobb, vezető klánok megkeresése nem hasznos, mert ők nem szoktak kezdőket felvenni.
  • A klán, amihez csatlakozni szeretnél, célszerű, ha a közeledben van. A távolság nagyon meg tudja nehezíteni egymás segítését, támogatását egy-egy támadás vagy védekezés alkalmával, amikor a segítségre gyorsan van szükség.
  • A klánokat amelyeket megkeresel a térképen, vagy a kontinens rangsorában tudod megnézni.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Szövetség, MNT, Ellenség

Diplomácia egyezményeket csak az adott klán játékosai látják. Egy Szövetségi vagy MNT viszony kialakítása érdekében kérünk keressétek meg a másik klán diplomatáit és egyeztessetek velük, és csak a megállapodás után jelöljétek be mindketten az adott egyezményt. Ha csak bejelölsz egy klánt, az egyoldalú egyezménnyé válik, és a másik klán nem kap semmi értesítést és nem látja ezt. Az egyezményeket lehet kötni és bontani.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Inaktivitás klánon belül

  • Amennyiben egy játékos inaktivitás miatt törlésre kerül (14 napig nem lépett be a fiókjába), az megjelenik a klán áttekintésében.
  • Ha a klán alapítója törlésre kerül inaktivitás miatt és a klán nem rendelkezik más alapítói joggal, akkor a rendszer felkínálja minden tagnak azt a lehetőséget, hogy vezér lehessen. Amint valaki elfogadja ezt az ajánlatot, úgy ő alapítói jogot kap.

Vezernevezes.png

▲ Vissza az oldal tetejére.

Klán elhagyása

Megtörténhet, hogy nem érzed jól magad a klánban ahol vagy. Lehetőséged van kilépni a klánból. Klikkelj a "kilépés a klánból" feliratra, és már kint is vagy.

Zárt klánok

Néhány körben (Classic, speed világok) a klánokat zárjuk. Ez azt jelenti, hogy a zárás pillanatától kezdve az adott klán nem hagyható el, tag nem rakható ki (max. ha törlődik). Az üres helyekre viszont új tag felvehető.

▲ Vissza az oldal tetejére.

◄ Vissza a kezdőlapra.