Kérdezz - felelünk

Innen: Tribalwars Wiki HU
Jump to navigation

Általános kérdések a játékkal kapcsolatban

Kérdések Válaszok
Hol tudom megosztani veletek a játék fejlesztésével kapcsolatos ötleteimet? Ötleteidet, javaslataidat szívesen várjuk a fórumon erre a célra létrehozott topicba. Rendszeresen olvassuk, rendszerezzük és gyűjtjük az ötleteiteket, és továbbítjuk a központ munkatársainak.
Hogyan tudok profil képet kitenni? Ez csak akkor lehetséges,ha van Prémium fiókod. Ha van Pf-ed,akkor menj kérlek a Beállítások>>Profil menüpontra. Ott be tudod tallózni a képet.
Hogyan tudok más játékost/barátot meghívni? Menj a beállítások -> Játékos meghívása menüpontra. Itt a mezőket kitöltve tudsz új játékosokat meghívni a játékba

Fiókkal kapcsolatos általános kérdések

Kérdések Válaszok
Nem támadható kizáráskor egyáltalán nem támadható a fiók? Azok a támadások beérnek, amelyek még a nem támadható kizárás előtt lettek elindítva.
Mi az a 20:1-hez pontkülönbség? Ha két játékos között a pontkülönbség több mint 20 -szoros, akkor nem tudják egymást megtámadni szerverenként változó ideig. Ez általában 60 nap szokott lenni. A napok száma a szerver indulási idejétől számolódik, nem a játékos regisztrációjától.
Eltűnt a kezdő segítség, hova lett? A faluáttekintés mellett, bal oldalon fenn található kis négyzetek az új bevezető ikonjai, amelyek lépésről lépésre, feladatonként mutatják be a játék elemeit. Ha ott egy zöld pipát látsz, azt jelenti, hogy teljesítetted a feladatot - ilyenkor klikk rá, megkapod a jutalmad a sikeres teljesítésért, és jön a következő feladat.
A mellettem lévő falu egyszerűen eltűnt! Miért? Azok a falvak tűnnek el, amelyeket az előregisztráló során egy játékos meghívott, majd pedig a tulajdonosi inaktivitás miatt a fiókok törlődnek. A játék készítői így próbálják elejét venni az előregisztráció során beregelt farmgyűjteményeknek.
Valami elállítódott, és másképp néz ki a falum, mint eddig. Mi lehet a gond? A mennyiben a fiókodban a felületet átállítottad "klasszikus falu áttekintés"-re, akkor azt a fiókodban úgy tudod visszaállítani, úgy, hogy ráklikkelsz a "Váltás grafikus falu nézetre" feliratra.
Valami elállítódott, és a térképen nem jön fel a felugró ablak a faluinformációkkal. Mit tegyek? Menj a fiókon belül a beállítások menübe, azon belül az általános beállításokra, és a "Térkép mozgatása és a popup ablakok elrejtése" sort deaktiváld.
Hogy tudom a regisztrációm teljesen törölni? A teljes törlés indítása után a folyamat egy kis időt vesz igénybe - ez akár néhány nap is lehet. Ebben az esetben minden adat elvész, helyreállításuk nem lehetséges.Ezen a linken kérhető a törlés: https://goodbye.innogames.com
Miért nem látom a régi eredményeim? Csak azok a világok eredményei láthatók, amiket olyan világon szereztél, ahol a világ zárásakor is jelen voltál.
Mikor kapok áthelyezés tárgyat?
 • nem előregisztrált játékosok
 • nem meghívott játékosok
 • nem újrakezdő játékosok
 • Ezen kívül időbeni lejárta is van, a belépéstől számítva. A határidő után (amit a rendszer jelez) a tárgy eltűnik.
A TWMaps aktivitásmérője mi alapján dönti el hogy ki aktív és ki nem? A TWMaps az aktivitást 3 dolog alapján nézi:
 • Pontok változása
 • Legyőzött ellenfelek támadóként pont változása
 • Legyőzött ellenfelek védőként pont változása

Ezen három közül a legutolsó változás időpontját nézi az utolsó aktív időpontnak.

Támadással/Védekezéssel kapcsolatos kérdések

Kérdések Válaszok
Támadáskor melyik zászló hat? Amivel indítottam, vagy amivel beérkezett a sereg? Az a zászló hat, amelyik aktív a becsapódáskor.
Ha figyelmen kívül hagyok egy támadást, kapok róla jelentést? Csak ha vesztettél csapatokat.
Ha piros a jelentés, miért kémlelte ki a csapataim az ellenfelem? Ha a támadó elveszti minden egységét, és mégis olyan jelentés érkezik a védekezőhöz, hogy az ellenség kikémlelte a csapataid, akkor az NEM feltétlenül bug - ugyanis ha a támadó támadóereje eléri vagy meghaladja a védekezőének az 50%-át, akkor ez a jelentés a normális.
A támadás során nem esett el az összes támadó katonám, mégis meghalt a nemesem. Miért? Az új támadási rendszerből adódóan íjász nélküli világon - mivel a nemes alapjában véve gyalogos egység - ha meghal a kísérő seregben lévő gyalogosoknak az 50%-a a nemesed is odavész.

Építkezéssel kapcsolatos kérdések

Kérdések Válaszok
Mit jelent az, hogy az építési sor megtelt? Prémium fiók nélkül az építési sorba maximum 2 parancs helyezhető. PF-el ez a szám bármennyi lehet, de az 5. parancs után többletköltséget kell fizetni minden egyes berakott épületért (Erről bővebben a többletköltség menüpont alatt olvashattok)
Betettem egységet kiképezni, aztán rányomtam az épület építésére, és újrakezdte a fejlesztést. Ez normális? A kiképzőépületek szintlépésekor, az éppen gyártás alatt lévő egység képzési ideje újraindul az új épületszintnek megfelelő idővel.
Támadnak, és nem tudok bontani a faluban, pedig a főépületem már nagyobb mint 15 szintes. Miért? Ha a hűség a faluban 100% alatt van, a faluban nem lehet bontani, akkor sem, ha a főépület 15ös vagy ennél alacsonyabb szinten van.

Levelezéssel/jelentésekkel kapcsolatos kérdések

Kérdések Válaszok
Mire jó a BB kód? A BB kódok segítségével tudod szerkeszteni az írásaidat. Ha szeretnéd,hogy színes,dőlt,aláhúzott stb… legyen akkor ezekkel tudod szerkeszteni.
Hogyan tudok valakit letiltani a privát üzenetről? Üzenetek/ bal oldalon ott van, hogy "Feladó letiltása". Beírod a nevet, akit tiltani akarsz és kész is vagy.
Hogyan jelenthetek sértő levelet? Ha megnyitod az üzenetet amit jelenteni szeretnél, az üzenet fejlécében láthatod a piros felkiáltójelet, amire kattintva (és az indokot megadva) el tudod küldeni az üzenetet a support csapatnak.
Hogy oldhatom fel egy másik játékos letiltását a levelezésnél? Ha azt szeretnéd, hogy egy letiltott játékos újra tudjon neked levelet írni, akkor menj a profilban a Tiltólistához, és ott ki tudod választani, hogy a tiltott játékosok közül kivel szeretnél újra levelezni.
Hány napig őrzi meg a rendszer a leveleim? 28 nap, kivéve azok a levelek, amelyeket archív mappába teszel.
Hány napig őrzi meg a rendszer az archivált jelentéseket? A jelentések maximált tárolási ideje 2 év, alapértelmezetten 3 hónap. A fiókon belül minden játékos be tudja magának állítani azt az intervallumot a kereteken belül, amíg a jelentéseket meg kívánja őrizni.
Hány jelentés hirdethető ki aktivált prémium fiók nélkül? 5.
Hány nap múlva törli a rendszer a NEM archivált jelentéseket? A törlés feltétele:
 • 7 nap
 • Nem lett közzétéve
 • Több jelentés van a fiókban, mint a megadott mennyiség: 100 + (falvak * 10)
Régi jelentések látszódnak, miért? A rendszer a játékos fiókjához csatolva megőrzi a régi jelentéseket, abban az esetben, ha azok továbbított/nyilvános jelentések. Ilyenkor ha van hely a fiókban a jelentések között, látszódnak. A játékosnak ki kell törölni őket.

Klánnal kapcsolatos kérdések

Kérdések Válaszok
A klán vezére azt mondta, kiküldte a meghívót, mégsem kaptam meg. Miért? Ezt a problémát az okozza, hogy be van kapcsolva a meghívók szűrése a jelentések szűrőinél. Ha ezt kikapcsolod, megoldódik a dolog!
Függőben lévő jelentkezések. Ez mi? Azok a játékosok, akik még nem játszanak klánokban, egy külön rendszeren keresztül tudnak felvételi kérelmet írni a kiválasztott klánoknak. A klánok azon vezetői, akik jogkörüknél fogva dönthetnek arról, hogy egy játékost felvesznek-e és küldenek-e meghívót, minden olyan esetben, amikor egy játékos jelentkezik a klánba, értesítést kapnak erről a saját fiókjukban. Ez az értesítés a jelentéseknél található meg, "függőben lévő jelentkezések" cím alatt.
Belső (Klán) fórumok láthatósága és kezelése A fórum láthatósága három részre osztható:
 • Mindenki számára látható.
 • Rejtett fórumok, a fórumok karbantartásánál a rejtett opciót kell választani és ezeket azok láthatják, akiknek a tagok lapon a rejtett fórumokhoz van joga.
 • Megbízható tagok, a fórumok karbantartásánál a megbízható opciót kell választani és ezeket azok láthatják, akiknek a tagok lapon a megbízható tag kategóriába be van sorolva.