Innogames sáv.gif

Plusz sáv.PNG

A Tribalwars Wiki HU wikiből

Mi az az Időzített támadás?

Az Időzített támadás, más néven Fake vonat (nemesvonatnak látszó kosos áltámadások) indításáról ejtenénk pár szót, ami nagyon fontos, ahhoz hogy sikeres legyél a foglalások terén.

  • Általában 4, de maximum 5 támadásból álló (minden támadásban legyen kos vagy katapult) támadássorozat. A leghatásosabb, ha a sorozat tagjai ugyanabban a másodpercben érkeznek, így csökkentve esélyét annak, hogy valaki "megvágja", beleálljon a vonatba.
  • Minden világ alapbeállításai a minimum 100 milliszekundumot (rövidítés: ms) engedik meg 1-1 támadás között. Ezáltal 300 ms van az első és utolsó támadás között. (4 támadás esetén) Ez a "T vonat", amikor 300 ms eltérés van az első és utolsó támadás között.
  • Egy másodpercen belül a szerver maximum 5 támadást fogad el egyszerre ezzel a módszerrel indítva, azaz ennél többet ne próbáljunk belezsúfolni, mert a hatodik már nem fog elindulni. (természetesen külön indítva, másokkal együttműködve az adott 1 másodpercen belül tetszőlegesen sok támadás is beérkezhet)

▲ Vissza az oldal tetejére.

Nemesvonat

Régen, a nemesvonat küldés opció beépítése előtt, ezzel a módszerrel küldtek nemesvonatokat, szóval erre a célra is használható. A nemesvonat rendszerről itt olvashatsz bővebben: Nemesvonat

▲ Vissza az oldal tetejére.

Előkészületek

Opera 12.17 letöltése

Az opera 12.17-es verzióját itt tudod letölteni: Opera 12.17 for Windows.
A Free download feliratú gombra kattintva elindul a letöltés, majd a letöltött állományt kell elindítanod.

Opera download.jpg

▲ Vissza az oldal tetejére.

Szükséges beállítások

Telepítés után indítsd el az új Opera böngésződet és az alábbi leírást követve állítsd be a "T vonat" indításához szükséges egy gombos billentyűparancsot.

Opera settings 1.jpg

Opera settings 2.png

Opera settings 3.jpg

Innen be is tudod másolni a begépelendő parancsot: Click button&Switch to next page

Ha ez megvan, akkor a megnyitott ablakokon OK-t nyomva, el is mentődik a beállítás és ezzel el is készültünk.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Kivitelezés

Érkezési idő ismeretében az indulás idejének meghatározása

Bár nem olyan fontos, hogy beidőzítsük a támadást, de mi leírjuk azt a módszert is, amellyel egy bizonyos időpontra tudjátok időzíteni a fake vonatot (ez a módszer bármilyen támadás esetén működik).

Számolás fejben

Elsőként tudnunk kell a kiinduló falu és a célfalu közötti időt, a csapatban lévő leglassabb egység sebességével számolva. Álljunk a kiinduló falvunkra, ahonnan a támadást szeretnénk indítani, majd nyissuk meg a térképet és válasszuk ki a célfalut. Ha a célfalura visszük az egeret, akkor megjelenik egy felugró ablakban a két falu távolsága az egyes egységekkel. Ebből csak ki kell választanunk az indítandó csapatban lévő leglassabb egység időszükségletét. (jelen példánkban ez a faltörő kos lesz 34:00:26-as utazási idővel)

IT-Kép01.jpg

Ha ez megvan, akkor a kívánt érkezési időből már csak ki kell vonnunk ezt a távolságot és meg is van a kért indítási idő. Pl. 22:00:00-ás érkezéshez az indítási idő 11:59:34 Amennyiben ez bonyolultnak tűnik, akkor használd a TWStat-os módszert.

▲ Vissza az oldal tetejére.

TWStat használata

1. Nyisd meg a TWStat oldalát.
2. Válaszd ki a világot ahol játszol, ahonnan a támadást küldeni szeretnéd.
3. Keresd meg a Támadásszervező-t. (pl: V29: Támadásszervező)
4. Töltsd ki a mezőket a megfelelő adatokkal és kattints a "Következő" gombra.

TWStast attackplanner.png

IT-Kép02.jpg

Majd megjelenik az indítási idő. Mivel élő visszaszámlálóval rendelkezik a játék, így könnyedén tudsz időzíteni.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Képernyők előkészítése

Megvan az indítási időnk, így már nincs is más dolgunk, mint előkészíteni a böngésző füleket az indításhoz. Jelen példában megnézzük 4 fake, kosos támadás egyidejű indítását "T vonattal".

Előkészítésként 6 fület kell nyitnunk a böngészőnkben. Az első 2 fül az egy-egy semleges fül kell legyen, ami arra szolgál, hogy az indítás stabilizálódjon. Erre a célra a kezdőlap pont alkalmas, mert nincs olyan gomb, amit lenyomva bármilyen nem kívánt művelet végrehajtódna. Tehát lépjünk be a klánháborúba az Opera böngészőben és nyissunk meg 2 kezdőlapot és 4 gyülekezőhelyet, ebben a sorrendben. Ennek így kell kinéznie:

Opera támadás1.png

Minden fülre beállítjuk a küldeni kívánt fake támadó csoportot (pl. 30 kém, 20 faltörőkos).

Ha ezzel megvagyunk, akkor minden gyülekezőhelyes fülön (3-4-5-6. fülek), nyomjuk meg a Támadás gombot. Ekkor megjelenik maga a támadás indító képernyő. Ezen egy nagyon fontos teendőnk van. A TAB billentyűvel (egymás utáni nyomogatásával) elérni, hogy az "Támadás indítása" gomb legyen kijelölve. (ezt a gomb körüli pontozott vonal jelzi, ahogy a lenti képen is látható)

IT-Kép03.jpg

Ha beállítottunk minden fület (3-4-5-6. füleken a támadás megerősítése képernyőn állunk és a "Támadás indítása" gomb ki van jelölve, akkor álljunk rá az első fülre (amelyen a rejtekhelyen állunk).

▲ Vissza az oldal tetejére.

Indítási idő figyelése, indítás

Elkészültünk az előzetes beállításokkal, már csak az indítás van hátra. Az első fülön állunk és itt a bal alsó sarokban látjuk a pontos rendszer időt (ezt vegyük figyelembe mindig, ez a KH hivatalos ideje). Ezt az időt figyeljük, hogy mikor érkezik el a szükséges indítási idő, amit az előzőekben meghatároztunk. Picivel az indítási idő előtt (1 mp vagy kevesebb, amit mindenki a saját gépének, internetkapcsolatának függvényében tud meghatározni a gyakorlások alatt) egy határozott mozdulattal nyomjuk le a T billentyűt és tartsuk is lenyomva. A böngésző végig fog lépkedni egymás után (balról jobbra) minden fülön és megnyomja az aktív gombot (ezért kellett kijelölni). És ezzel el is készültünk. Már csak annyi dolgunk van, hogy ellenőrizzük a csapatokat, hogy olyan időben és sorrendben érkeznek-e, amelyet beállítottunk.


Eredmény:
08:00:01:105
08:00:01:205
08:00:01:305
08:00:01:405


▲ Vissza az oldal tetejére.

Alternatív indítás más böngészőből (pl. chrome, firefox)

Akinek nincs, vagy nem szereti az opera böngészőt, annak sajnos a fent ismertetett "T vonat" nem áll rendelkezésére, de itt is lehetőség van a viszonylag gyors egymás utáni indításra, bár nem lesz olyan kicsi a csapatok közötti időköz, mint a "T vonat esetén". Itt annyi teendőnk van, hogy szintén beállítjuk a támadást külön füleken, mint az előző pontban. Nincs szükség az első két semleges fülre, azaz 4 fülünk lesz, amelynek mindegyikén a "Támadás megerősítése képernyőn állunk". Itt is ráállunk az első fülre és kattintunk a "Támadás indítása" gombra, majd gyorsan megnyomjuk a CRTL+TAB billentyűket, amivel a következő fülre ugrik a böngésző, majd itt is kattintás + CRTL+TAB és így tovább. Kis gyakorlással a 4 fake támadás 1 - 1.5 másodperc alatt elindítható ezzel a módszerrel is.

Bizonyos böngészőknél be lehet állítani billentyűparancsnak az ablakváltást (pl. a Shift-re), így gyorsabban tudunk váltani. Ezzel a módszerrel kb. 800-900 ms alatt elindítható minden, szóval ha ügyesek vagyunk, 1 mp alatt csapódik minden.

▲ Vissza az oldal tetejére.

Egyszerűen, haladóknak összegezve

1. Belépünk az operába, azon belül Beállítások--> Beállítások--> "Haladó fül"
2. Egygombos parancsok engedélyezését bepipáljuk, majd a szerkesztésre kattintunk.
3. Kiválasztjuk az Applications-részt és jobb oldalt az "ÚJ"-ra kattintunk.
3. Bal oldalra egy kis "t" betűt írunk.
4. Jobb oldalra pedig Click button&Switch to next page
5. Ezután az OK-ra megyünk és elmentjük a módosítást.
6. Megnyitunk 6-fület a böngészőben. Az első kettőt célszerű a kezdőlapnak lennie, a következő 4-fülön pedig beállítani az egységeket amit küldeni szeretnénk.
7. Majd ha végeztünk a beállítással visszamegyünk az első fülre és nyomva tartjuk a "t" gombot a billentyűzeten hosszan.

▲ Vissza az oldal tetejére.

◄ Vissza a kezdőlapra.