Innogames sáv.gif

Plusz sáv.PNG

A Tribalwars Wiki HU wikiből

Többen jelezték, hogy az alábbi böngészőkkel a játékfelület kezelése, parancsok indítása nem, vagy csak nagyon nehezen lehetséges:

  • Opera
  • Opera mobilra készített böngészője (Mini vagy Mobile)
  • Dolphin Mini
  • Dolphin egyéb böngészői

Ez nem bug! Ez nem bug, hanem a böngészők készítőjének új szolgáltatása, a "Turbo". Nincs kapcsolatban cégünkkel, így ráhatásunk sincs a fejlesztésekre!


Hogy mi is az a "Turbó"? Nos, a "Turbó" egy proxy-s oldaltömörítéses eljárás. Ezt a szolgáltatást a böngészőtök állapotsávon lévő, kilométerórára hajazó ikonra kattintva aktiválhatjátok, innentől kezdve a honlapokat nem közvetlenül, hanem a Minihez hasonlóan az Opera szerverein keresztül töltitek le. Mivel ezek tömörítik a tartalmat, kisebb adatmennyiséget kell fogadnotok, ami gyorsabb betöltődést és alacsonyabb sávszélesség-igényt jelent.


A Mini esetében az egyik fő korlát a futtató eszköz szűkös erőforráskészlete, emiatt sok tartalom, például a Flash eleve nem is jeleníthető meg. A PC-k esetén ilyen korlátozásokra szerencsére nem kell számítani, azonban tudni kell, hogy az efféle tartalmakat a Turbó egyáltalán nem tömöríti. Sőt, alapértelmezésben, egyfajta Flashblock-ként, meg sem jeleníti, csak kattintást követően válik láthatóvá.


További újítás, hogy a funkció bekapcsolásakor automatikusan aktiválódik a szkriptek késleltetett végrehajtása is, aminek következtében hamarabb megjelenik az oldal.


Így legnagyobb sajnálatunkra ez azt is jelenti, hogy ennek a böngészőből indított tömörítésnek a következtében több, a Klánháborúban használt JavaScript nem fog rendesen működni, még az időzítés sem.


Az Operában a "Turbó" kikapcsolható. Sajnos ezt az Opera Miniben nem lehet megtenni, így ezeket a hibákat mi nem tudjuk kiküszöbölni.

Az ebbe a hibába ütköző játékosoknak az alábbiakat tudjuk javasolni:

  • Opera vagy Opera Mobil használatakor a "turbó" szolgáltatást kapcsolják ki.
  • Opera Mini esetében mivel a "Turbó" nem kapcsolható ki, a Klánháború felület nem lesz kezelhető a már megszokott módon. Így ebben az esetben azt javasoljuk, hogy válasszatok más böngészőt.

Vissza a kezdőlapra