Innogames sáv.gif

Plusz sáv.PNG

Végjáték nélkül - a Könnyített világ

A Tribalwars Wiki HU wikiből

Könnyített világok


A Klánháború egyike a legnehezebb játékoknak, ha nem a legnehezebb. Gyakran előfordul, hogy új játékosaink csatlakoznak, felépítik birodalmukat, amit aztán a tapasztaltabb, erősebb játékosok egy pillanat alatt elvesznek tőlük. Ezért a játékot egy új lehetőséggel bővítettük, ez pedig a Könnyített Világ.

A Könnyített Világ azok számára elérhető, akik szeretnének a normál versenyvilágokra felkészülni, gyakorolni. Minden világról egyszer (és csak egyszer) át lehet lépni a könnyített világra - ahol gyakorlatilag az átlépő világról "leklónozzuk" a faluját. Így fontos, hogy jó kezdőfalut (és világot) válassz, mert egy könnyített világra csak egyszer tudsz átlépni, egyszerre csak egy világról. Amennyiben törlöd a falvad a könnyített világon, akkor lehetőséged nyílik újra átlépni, de csak egy másik világról, nem arról, amiről már egyszer átléptél.

Az átlépéshez egy külön felület nyújt segítséget, ahol meghatározhatod, hogy mit vinnél át, illetve a rendszer automatikusan jelzi, ha valami nem átvihető (beállításokkal ütközik), vagy épp megerősítést kér (pl: aktivált prémium felületek). Vigyázzatok! A megerősített, végleges átlépést a rendszer nem tudja "visszacsinálni", tehát gondoljátok meg, mit szeretnétek átvinni a könnyített világra!

A Könnyített világ legfontosabb beállítása a támadási limit, ami azt jelenti, hogy egy játékos a saját összpontszámánál +/- 20%-al nagyobb/kisebb játékost nem tud támadni - így nincs arra lehetőség, hogy egy nagyobb játékos "lerohanjon" egy kisebbet. Amennyiben egy nagy és egy kicsi játékos ugyan azt a barbár falut támadja, akkor a támadások beérnek, még foglalás esetén is, mert a barbár falvak nem számítanak bele a támadási limitbe. Tehát ha két játékos elindul ugyan azért a faluért, az viszi, aki hamarabb beér és foglal, és a kisegítő csapatok is beérkeznek. Ezt követően azonban, mivel a falu birtokba került, már nem fogja tudni támadni a másik játékos.

A könnyített világ beállításait az adott világ fórumán találhatjátok meg, a végjáték-beállításaival együtt. A könnyített világ gyakorló világ, ám nem szeretnénk, hogy időtlen időkig 1-1 világ nyitva maradjon, így a világok megnyitása után a 12. hónaptól fokozatosan átállítjuk a szervereket, és elindul a végjáték, ami hozzávetőlegesen a 18-20. hónapig tart. Ezt követően mindenképp zárjuk a szervereket. A régebben nyitott körök eltérő végjáték-beállításokkal rendelkeznek, ezeket az adott világ alfórumán, és végjáték ismertetőjében is megtaláljátok.


Általános ismertető

 • Nem befolyásolja a "normál" szerverek indítási idejét.
 • Lehetőséget ad arra, hogy a játékos megismerkedjen a játék rejtelmeivel.
 • Speed és Classic szerverről nem lehet átkerülni.
 • Van végjáték és győztes.
 • A jelenleg elérhető könnyített világra csak egyszer léphetsz át, de azt bármelyik normál világról megteheted.
 • A könnyített világon a kezdőfalu nem foglalható el.
 • Csak egy falu vihető át (a legmagasabb pontszámú).
 • Átlépés után a normál világon maradó falvaid és a fiókod érintetlenek maradnak.
 • A prémium funkciók átvihetők a könnyített világra. Azonban ha így teszel, azon a világon, ahonnan átviszed őket, deaktiválódnak.
 • Dönthetsz úgy, hogy a leltár tartalmát átviszed a könnyített világra. Elképzelhető, hogy néhány tárgy nem vihető át. Az átlépés után kapsz egy jelentést, amely tájékoztat arról, hogy mely tárgyak nem voltak átvihetők.

A Prémium felületek és a leltár tartalmának átvitele a játékos döntése, amely NEM visszafordítható folyamat!


Speciális támadási rendszer

 • A rendszer a játékosok pontszámát ellenőrzi a támadás indításakor, és nem a különálló falvakét.
 • Támadási arány 1.:

A támadó nem támadhat olyan játékost, akinek a pontszáma kevesebb mint a támadó pontjainak a 80%-a.

 • Támadási arány 2.:

A támadó nem támadhat olyan játékost, akinek a pontszáma nagyobb mint a támadó pontjainak a 120%-a.


Vissza a kezdőlapra.